ÇARŞAMBA - GALİP USTA PİDE SALONU
Adres: Sungurlu, Yeni Samsun Cd. No:241/B, 55500 Çarşamba/Samsun
Telefon: (0362) 833 18 33
Türk öğretim üyesi, yemek ve şarap eleştirmeni. NTV'de yayınlanan Vedat Milor'la Tadı Damağımda adlı programın sunuculuğunu yapan Milor Galip Usta için: ''İyi değil, çok çok iyi. Merdane dokunan pide, gerçek Karadeniz pidesi değil. Pideler harlı gürgen ve meşe odunu ateşiyle yanan fırında pişiyor. Fırın çok yüksek ateşle yanacak ki, ustanın deyimiyle “Ateş hamur üstünde yürüyecek, yoksa pide kurur”. Bir önceki akşamdan dinlenen hamurlar ertesi gün iki saat mayalandırılıyor. Beş-altı dakikada pişiyor inanılmaz incelikte pideler. İyi pişmiş ama ortası yumuşacık ve kenarlar kıtır. Benim favorim ‘yağlı’ denen, sadece tereyağı ve yumurtalı olanı. Kıymalı en çok ısmarlanan. Hem açık hem de kapalısı. Açık pidede soğan tercih edilmiyor. Benim tavsiyem açığı yumurtalı isteyip yumurtayı yayarak kıymayı pişirmeye devam etmek. Kapalı pidede ise soğan kullanılıyor. Kuşbaşılıyı denemedim. Kapalı. Onda domates ve biber kullanılıyor. '' ifadelerini kullandı.